Site Loader

Een spuitcabine zorgt er in essentie voor dat de lak op een nette manier aangebracht kan worden op het voorwerp. De cabine verwijdert vuildeeltjes uit de lucht die anders op het geverfde object hadden gekomen. Vuildeeltjes kunnen de lak totaal verpesten, dit heeft weer te maken met de aanhechting die niet goed kan plaatsvinden. Verf hecht zich goed aan metaal, mits er geen vuil onder ligt. Mocht dit wel het geval zijn, zal de verf sneller loslaten en kan het metalen voorwerp corroderen. Corroderen is het proces waarbij er lucht/water in aanraking komt met metaal. Wanneer dit het geval is, gaat het metaal roesten. En roest zorgt er weer voor dat het een stuk minder sterk wordt. De duurzaamheid van je voorwerp gaat dus een stuk achteruit. Een spuitcabine kan er dus voor zorgen dit probleem te verhelpen.

De kosten van een spuitcabine

Een spuitcabine is natuurlijk niet gratis in verschillende opzichten. Het aanschaffen van een cabine kan voor verschillende deuken zorgen in je portemonnee. Een kleine cabine is al snel meer dan duizend euro, dit kan weer oplopen tot in de tienduizend euro. Mocht je erg handig zijn met de handen, zou je de spuitcabine zelf kunnen maken. Dit vergt echter een hoop expertise en materiaal. Of je dan nog goedkoper uit bent is dan nog de vraag. Met tweedehands materiaal zou het mogelijk kunnen zijn. Dan is het alleen nog de vraag of het de moeite en tijd waard is. 

Dan komen er nog maandelijkse kosten bij kijken. Denk hierbij aan de stroom die het apparaat gebruikt en de eventuele onderhoudskosten. Onderhoudskosten zijn lastig in te schatten op jaarbasis. Dit kan 0 euro zijn maar ook een paar honderd. De energiekosten zullen ook iedere maand variëren aangezien de prijzen niet constant veranderen.