Site Loader
tassen inpakken

Black Friday is de afgelopen jaren wereldwijd steeds populairder geworden – niet alleen in Amerika, maar ook elders, waaronder in Nederland. Op deze dag na Thanksgiving bieden winkels kortingen en speciale promoties aan waar duizenden mensen massaal gebruik van maken. Maar waarom blijft Black Friday zo’n veelbewogen evenement tijdens de feestdagen?

1. Ongelooflijke kortingen

Een van de belangrijkste attracties van Black Friday-winkelen zijn de ongelofelijke kortingen van winkels. Consumenten kunnen vaak ongelooflijke aanbiedingen vinden voor elektronica, kleding en meubels met kortingen tot wel 70% of zelfs meer, waardoor dit evenement een kans is om veel geld te besparen bij het doen van dure aankopen.

2. Begin van het kerstseizoen

Black Friday markeert het officiële begin van het kerstseizoen door consumenten een vroege gelegenheid te bieden om kerstgerelateerde koopwaar te kopen tegen gereduceerde prijzen, te profiteren van speciale uitverkopen om cadeaus voor geliefden te kopen en zo snel mogelijk de feestelijke sfeer op te snuiven. Het dient als een spannende startdatum waarbij de anticipatie snel toeneemt in de aanloop naar 25 december!

3. Sociale traditie

Black Friday 2023 is niet alleen een uitstekende dag geworden om deals te vinden, maar ook een geliefde sociale traditie. Mensen komen samen met familie en vrienden om ‘s ochtends vroeg op koopjesjacht te gaan in de winkels; ze trotseren de mensenmassa’s om samen op zoek te gaan naar geweldige aanbiedingen die mensen dichter bij elkaar brengen; dit creëert een sterk gemeenschapsgevoel!

4. Marketingstrategieën

Winkels hebben effectieve marketingstrategieën ontwikkeld om Black Friday te promoten en de populariteit ervan te vergroten, waaronder het adverteren met aantrekkelijke aanbiedingen voorafgaand aan Black Friday en het creëren van urgentie met beperkte voorraadaanbiedingen of tijdelijke kortingen – waardoor de nieuwsgierigheid van consumenten wordt gewekt en de interesse voor Black Friday als evenement toeneemt.

5. Online winkelen

Een andere factor die bijdraagt aan de wijdverspreide aantrekkingskracht van Black Friday is online winkelen. Omdat steeds meer consumenten voor deze manier van kopen kiezen in plaats van fysiek naar winkels te gaan, zijn er steeds meer online Black Friday-aanbiedingen beschikbaar via webshops zoals de Coolbue black friday, waar consumenten nu kunnen profiteren van geweldige aanbiedingen zonder hun huis uit te hoeven!

 

Black Friday tassen