Site Loader
E-mail in blokletters

Met het gebruik van de mobiele telefoon, een tablet en het veelvuldig gebruik van je laptop zou je jezelf kunnen afvragen of het wel verstandig is om dit met een e-mailprogramma te doen of dat je veel beter kan kijken hoe je door online e-mail, vaak genoemd als webmail, je e-mail kan lezen, beantwoorden en een nieuwe e-mail schrijven.

Wat is er gebeurd met een e-mail?

Als je op meerdere apparaten je e-mail leest, dan is het enorm belangrijk dat je wel weet of je een e-mail al beantwoord hebt of dat dit nog moet gebeuren. Als je al een antwoord hebt gestuurd is het wel fijn om te weten wat je precies geschreven hebt. Dit probleem kan je ondervangen door in alle programma’s op elk apparaat een realtime koppeling te maken met de server van je provider voor de e-mail maar het is veel eenvoudiger om gewoon via je browser op welk apparaat ook dit online te doen.

Verschillende providers

Er zijn verschillende providers die allemaal hun eigen manier hebben en hun eigen instellingen als het gaat om de juiste instellingen te vinden voor je e-mailprogramma. De instellingen die je dan voor een andere provider weer anders moet instellen. Te denken valt bijvoorbeeld aan het adres van de server voor je inkomende en uitgaande e-mails. Elke provider heeft op dat gebied zijn eigen manier ontwikkeld waarbij je daarnaast ook te maken hebt met gebruikersnamen en instellingen.

Hoe werkt webmail

Als je bijvoorbeeld kijkt naar XS4ALL webmail dan zie je dat op het moment dat je ingelogd bent je dezelfde mogelijkheden hebt als in een programma wat je zou gebruiken. Je kan de e-mails lezen, beantwoorden en zelfs nieuwe e-mails opstellen. Een handtekening die je onder je berichten wil zetten kan je ook invoeren en aanpassen. Het grote voordeel van deze manier is dat je e-mail bewaard blijft, dat je kan zien wat je gedaan hebt en zelfs als je bijvoorbeeld geen programma of app hebt die je kan gebruiken op elke willekeurige plek en gewoon via je browser toch je e-mails kan afhandelen.