Site Loader

We zien het helaas steeds meer verdwijnen: De mooie groene gebieden zoals parkjes en natuurreservaten. Een oorzaak hiervan is de sterk groeiende bevolking van Nederland. Er komen meer mensen het land in en die hebben onderdak nodig. Wat er gebeurt als gevolg hiervan is dat er massaal huizen worden gebouwd maar ten kosten van de groene gebieden. Wij willen de natuurontwikkeling behouden en indien mogelijks zelfs vergroten. Zodat de bewoners van een stad nog steeds het plezier en gezellige sfeer kunnen ervaren die de parken meegeven. Ben jij ook tegen deze groene onderdrukking lees dan snel hieronder verder!

Parken en wandelroutes

De grote groene gebieden in een stad worden vaak afgebakend als een park of een wandelroute. Dit komt omdat er voor de rest vaak gebouwen staan waar mensen in wonen of winkels in zijn gevestigd. Uit onderzoek is gebleken dat bewoners gelukkiger zijn met hun woonplaats wanneer er meer groen aanwezig is in de stad. Naarmate dit afneemt zal de tevredenheid van bewoners parallel mee bewegen. Om deze reden is natuurontwikkeling heel belangrijk voor het behouden van je lokale bewoners en hun tevredenheid. Wandelroutes spelen ook een grote rol omdat dit ook een manier is (vooral voor ouderen) om fit te blijven en sociale contacten op te zoeken.

Advies op maat

Wij vinden het als adviesbureau heel belangrijk dat het advies op maat wordt gegeven en gemaakt. Elke gemeente, omgeving of stad is immers anders en zo ook de mensen die er wonen. Natuurontwikkeling is wel in het algemeen belang omdat je ook weer speelt met de uitstraling van je landland en dus de mate waarin je toeristen trekt. Ben je benieuwd wat wij voor jouw omgeving kunnen betekenen met betrekking tot natuurontwikkeling? Neem dan contact met ons op via onze website en wie weet spreken we elkaar deze week nog!