Site Loader
Makelaar Ede

Het huren en verhuren van een woning is een kwestie waar veel geld in om gaat. Het is belangrijk dat beide partijen tevreden zijn in dit proces en dat hier goed mee om wordt gegaan. Doordat de partijen allemaal hun eigen belangen willen volgen, is het lastig om hierin een goede regeling te treffen. Vele partijen laten zich leiden door hun emoties. Daarom is het belangrijk om een buitenstaander in te schakelen voor de onderhandelingen bij een huurachterstand. Dit kan door middel van een huurrecht advocaat. Deze advocaat helpt u bij alle stadia van het proces zodat alle partijen tevreden zijn.

Hoe gaan we te werk bij een huurachterstand?

Als u hulp aanvraagt van een advocaat, gaan we gelijk aan de slag. We sturen meteen de eerste sommatiebrief met een compleet overzicht van de achterstaande kosten. De huurder krijgt nu de kans om deze alsnog te betalen. Als hij dit niet doet, sturen we een tweede sommatiebrief. Als de huurder aangeeft, dat deze absoluut niet in staat is om deze te betalen, kunnen we een betalingsregeling treffen. Als er na de tweede sommatiebrief nog steeds niets is veranderd, kunnen wij een proces aangaan. We kunnen een incassoprocedure aangaan, beslag leggen op vermogensbestanddelen of faillissement aanvragen. Het hangt natuurlijk ook af van de situatie. Maar bij echte weigering van betaling zullen we toch een hardere aanpak moeten gebruiken. We gaan graag menselijk te werk. Iedereen is een mens en daar moeten we dus netjes mee te werk gaan. Daarom hanteren wij het liefst geen harde aanpak.

Contact

Heeft u een huurachterstand of weigeren uw huurders te betalen? Neem dan contact met ons op. Wij hebben de juiste advocaat voor u om dit aan te pakken. We zorgen ervoor dat uw betalingen worden gedaan of we zorgen voor een betalingsregeling. Bij vragen kunt u op onze website onze werkwijze vinden of u kunt contact met ons opnemen.