Site Loader
Glasvezelkabel

Corona heeft invloed op iedereens leven. Niet alleen op individuen, maar ook op het bedrijfsleven. Doordat het niet veilig en verantwoord was om met vele mensen naar kantoor te komen, werden mensen gedwongen om massaal thuis te werken. Dit zorgde niet alleen voor rare situaties in gezinnen (omdat iedereen plots thuis was), maar ook een zware op de proef stelling van het internet. Doordat hele huishoudens plots allemaal op één netwerk moesten werken, kwamen zij er bijvoorbeeld achter dat het internet helemaal niet zo goed was als zij dachten. De bandbreedte was bijvoorbeeld niet goed genoeg, waardoor het internet er continu uit sprong. Een glasvezelkabel verhelpt dit probleem.

 

Waarom een glasvezelkabel?

Glasvezel is dé oplossing als u op zoek bent naar stabiel en snel internet. Zeker nu vele mensen thuis moeten werken, is dit een echte redder in nood. Glasvezel is namelijk zo dun, dat het ontzettend snel internet kan vervoeren. Daarnaast is glasvezel niet gevoelig voor externe magnetische velden. Hierdoor is het internet nog sneller, doordat het niet door andere factoren onderbroken kan worden. Ideaal als u het internet gebruikt voor werk. Daarbij komt dat de verbinding erg stabiel blijft. Er is nauwelijks onderbreking en het internet loopt amper vast. Het netwerk is ontzettend veilig. Hackers krijgen geen mogelijkheid om binnen te treden in het glasvezel, waardoor belangrijke gegevens beschermd blijven. Zeker voor bedrijven is dit een must en dan ook ontzettend belangrijk. Je wilt immers niet dat deze gegevens op straat komen te liggen.

 

Soorten glasvezel

Er zijn verschillende soorten voor de glasvezelkabel. Zo kun je bijvoorbeeld vooral grote afstanden overbruggen, maar kan het ook zo zijn dat je vooral gegevens over een lange afstand wilt vervoeren. Denk er dus altijd goed over na, wat je met het product wilt doen, voordat je deze aanschaft. Weet u niet zeker wat u nodig heeft? Schakel dan de hulp in van een deskundige.