Site Loader

Iedereen komt gedurende zijn of haar carrière op meerdere punten waar men zich afvraagt wat de volgende stap moet zijn. Of het nou gaat om een stap hogerop, of zelfs een gehele carrièreswitch, het maken van de juiste keuze kan bijzonder lastig zijn. Zeker wanneer er een hoop verplichtingen bestaan, zoals een hypotheek of familie die onderhouden moet worden, maar er zijn ook risico’s aan het maken van deze beslissingen. Een loopbaancoach kan helpen bij loopbaanontwikkeling en coachen bij het maken van deze beslissingen.

Professional die meedenkt over de volgende stap

Het maken van beslissingen die een grote impact hebben op de loopbaan is lastig en voor de meeste mensen ronduit eng. Dat is geheel logisch, maar toch is het belangrijk om dergelijke besluiten wel te maken. Te vaak komt het voor dat mensen het niet aandurven om grote beslissingen te maken en hierdoor vast blijven zitten op een niveau dat ze niet leuk vinden of dat te laag is voor hen. Dat is zonde, want er zijn genoeg middelen die kunnen helpen bij het maken van deze beslissingen rond de loopbaanontwikkeling.

Afwegingen bij loopbaanontwikkeling

Of er nou gekozen moet worden voor een nieuw beroep of simpelweg een juiste vervolgstap, ieder besluit wordt genomen aan de hand van afwegingen. Hoewel velen primair kijken naar het financiële plaatje, is er meer. Vooral bij outplacement op je werk is dit het geval, dan krijgt de tijd om te zoeken naar een nieuwe baan.

Een leuke en goed betaalde baan vinden

Het is een cliché, maar uiteindelijk is het plezier en de uitdaging in het werk nog belangrijker dan de financiële vergoeding. Zonder uitdaging en plezier ligt een psychologisch dal op de loer. Juist wanneer dit niet genoeg aandacht krijgt, is de kans groot dat er binnen korte tijd weer een nieuw besluit genomen moet worden over verandering. Kies daarom altijd op basis van ratio (financieel), maar ook gevoel (plezier, uitdaging).