Site Loader

De leuke, goede of comfortabele dingen in het leven kosten over het algemeen geld. Dat is een gegeven waar we het helaas mee zullen moeten doen, maar waar iedereen ook inmiddels wel aan gewend is. Vaak zijn er, in plaats van de duurdere opties, vaak een budgetoptie op de markt. Echter wordt hierover ook vaak gesteld ‘goedkoop is duurkoop’. In het geval van de prefab glasvezelkabel is dit echter niet helemaal waar. We leggen je graag uit waarom een prefab glasvezelkabel goedkoop én hoogwaardig is.

Bespaar tijd met de prefab glasvezelkabel

Het aansluiten van jouw thuisnetwerk op het glasvezelnetwerk op jouw postcode is makkelijker gezegd dan gedaan. Het is een redelijk specialistische klus, waar over het algemeen een professional aan te pas moet komen. Dit komt doordat er laswerkzaamheden meten worden uitgevoerd om de kabel te verbinden aan het netwerk. Bij de prefab glasvezelkabel is dit echter niet het geval. De kabel heeft namelijk aan beide zijden een volledige afwerking met connectoren. Deze zijn goed afgewerkt met flexibele beschermbuizen, zodat de connectoren goed opgeborgen zitten en de kabels goed beschermd blijven. Daarnaast kan door de connector de kabel direct worden geïnstalleerd en hoeft de monteur geen dingen af te monteren. Dat bespaart de monteur tijd, en daardoor bespaart het jou geld! Natuurlijk zal je iets meer betalen voor de prefab glasvezelkabel, maar in vergelijking met de voorrijkosten voor de monteur ben je zeker goedkoper uit!

Welke monteur kan je het beste inhuren?

Natuurlijk is het zo dat niet iedereen deze verschillen kent. Een monteur zal daarom misschien wel veel kosten rekenen, terwijl hij er zelf veel minder werk aan heeft omdat hij zijn eigen prefab glasvezelkabel mee heeft genomen. Daarom is het belangrijk om te vragen welke materialen de monteur gebruikt of om eventueel zelf voor de materialen te zorgen. Zorg in ieder geval dat je goed voorbereid het gesprek aangaat, zodat je een goede gesprekspartner kan zijn voor de monteur en je niet onverhoopt dingen afneemt die niet nodig zijn.