Site Loader
Parket Alphen aan den Rijn

Je hebt veel te kiezen in het interieur van je woning. De kleuren aan de muur, de meubels in en om het huis en natuurlijk het type vloer. Omdat de vloer vaak voor langere tijd vastligt (letterlijk) is dit een belangrijk onderdeel in je interieur. Voordat je een keuze maakt, moet je hier dus goed over nadenken. Maar waar ga je voor? Bij Parket Alphen aan de Rijn beschikken we over verschillende typen vloeren. Zoals de naam al doet vermoeden bieden we parketvloeren aan, maar daarnaast ook laminaat, vinyl, tapijt en tegels. We leggen uit wat de verschillen zijn tussen alle verschillende soorten vloeren en vergelijken dit met de parketvloeren die Parket Alphen aan den Rijn het meest levert.

De verschillende typen vloeren

Iedere vloer heeft zijn eigen voordelen en nadelen. We beginnen bij laminaat, een van de populairste vloersoorten in Nederland. Deze vloerbedekkingsvariant is over het algemeen laag geprijsd en makkelijk in te leggen. Daarnaast is het ongevoelig voor warmteverschillen, waardoor het niet onverwacht gaat uitzetten. Ook is het gemakkelijk in het onderhoud. Wanneer we dan kijken naar vinyl heeft dit veel dezelfde specificaties. Een verschil is te zien in de geluidsdemping: deze is bij vinyl vaak beter. Ook gaat vinyl door het harde kunststof waar het van gemaakt is vaak lang mee. Een nadeel aan vinyl is dat er veel verschillen zijn in de kwaliteit van het materiaal. Een dunne en goedkope vloer kan bijvoorbeeld scheuren wanneer je zware meubels verplaatst. Ook laten meubels vaak een afdruk achter op de vloer. Deze worden bij een herindeling van het huis vaak zichtbaar. Dit zal bij de parketvloeren van Parket Alphen aan den Rijn niet snel het geval zijn. De parketvloeren zijn over het algemeen van hoge kwaliteit en hebben een warme en degelijke uitstraling. Nadelen zijn echter wel dat bij temperatuurverschillen gaten en kieren kunnen ontstaan en je een parketvloer goed moet onderhouden.

Welke vloer van Parket Alphen aan den Rijn kies jij?

In de alinea hierboven hebben we beschreven wat de voor- en nadelen zijn van onze meest bekende vloeren. Voor welke vloer ga jij? Parket Alphen aan den Rijn helpt je graag bij deze keuze. Bel vrijblijvend met onze showroom om een afspraak te maken voor een adviesgesprek!