Site Loader

Veel bedrijven hanteren een opslag om zo hun klanten snel te kunnen voorzien van de goederen die zij hebben besteld. Maar niet elk bedrijf heeft de middelen en de ruimte om een grote opslag te kunnen hanteren. Voor die bedrijven is het misschien interessant om eens te kijken naar externe op- en overslag. Dit kan gewoon bij een transportbedrijf waardoor het bedrijf meer ruimte krijgt om voorraden te hanteren. Daarbij zorgt het ook voor een sneller leveringsproces. Hoe dat allemaal werkt lees je in dit artikel!

De voordelen van op- en overslag

Het hanteren van een voorraad heeft als grootste reden dat je dan meerdere klanten sneller kunt voorzien van hun behoefte. Wanneer je alleen op afspraak iets maakt of levert kan het zo zijn dat klanten de levertijd te lang vinden duren. Met een voorraad gaat dit allemaal een stuk sneller, omdat alles al klaar ligt. En wanneer deze voorraad ook nog eens bij het transportbedrijf is kan alles nog sneller. De lijntjes zijn dan een stuk korter en de vrachtwagens kunnen direct volgeladen worden. Met als gevolg dat klanten veel sneller kunnen worden voorzien van de goederen.

Opslagmogelijkheden bij een transportbedrijf

Wanneer je goederen wil opslaan zijn er natuurlijk verschillende mogelijkheden en redenen om iets op te slaan. Zo kun je kiezen voor het opslaan van bijvoorbeeld bulkgoederen of pallets. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een bepaald project op- en overslaan. Projecten die veel ruimte in beslag nemen kunnen gemakkelijk ergens anders gedaan worden. Met de overslag apparatuur die aanwezig is kunnen deze wanneer ze klaar zijn gemakkelijk overgeslagen worden. Zo kan alles makkelijk en snel worden vervoerd. En dat allemaal terwijl er op eigen terrein geen onnodige ruimte in beslag wordt genomen. Ideaal voor de kleinere bedrijven die graag willen innoveren of uitbreiden maar er simpelweg de ruimte niet voor hebben.