Site Loader
cursus barista

Koffie drinken is booming. Iedereen doet het, altijd en overal. Het speelt dan ook een grote rol in onze huidige samenleving. Het is belangrijk dat ondernemers hierop inspelen. Het is een pré om in de horeca te beschikken over een speciale barista graad. Het is aan te raden om medewerkers van een restaurant of een koffiebar een cursus barista te laten volgen. Wil je jezelf verder ontwikkelen dan enkel de basisdiploma’s? Dan kun je ervoor kiezen om verschillende cursussen te volgen om uiteindelijk een koffie pro te zijn. Veel mensen delen hun koffie op sociale media. Het is dan ook belangrijk dat deze er goed uit ziet, zodat het als het ware als mond-op-mond reclame werkt. Vrienden van de desbetreffende persoon zien de prachtige koffie. Dit zal hen vervolgens weer aansporen om in de toekomst een keer koffie te drinken. bij het bedrijf wat wordt genoemd bij de foto.

Soorten cursus barista

Er zijn natuurlijk verschillende cursussen te volgen waar uiteindelijk ook certificeren bij hoort. Welke cursus je wilt volgen hangt af van de ervaring die de koffiezetter al heeft. Als jij amper ervaring hebben op dit gebied, bieden wij de basis cursus aan. Deze cursus leert je de basis kneepjes van het vak zodat je in ieder geval een kwaliteitsvolle koffie aan kunt bieden aan gasten. Als je een stapje verder wilt gaan, kunt je verschillende andere cursussen volgen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de latte art training. Bij deze cursus wordt precies uitgelegd hoe je de mooiste kunstwerken in koffie kunt maken. Allereerst ga je aan de slag met de theorie van latte art voordat je het in de praktijk toe mag gaan passen. De cursussen duren één dag en worden afgesloten met een soort toets. Als je de techniek voldoende beheerst, ontvang je een certificaat.

Cursus barista beginnen

Goede koffie helpt mensen hun dag door, daarnaast zorgt het ervoor dat mensen zich wakker voelen en zich klaar voelen om te werken. Wil jij er ook voor zorgen dat mensen met een lach op hun gezicht een slok nemen van vers bereide koffie door jou? Wacht dan niet langer en neem een cursus barista