Site Loader
Otoplastieken

 

Een veilige werkomgeving is van belang. Het werken met schadelijke geluiden of materialen kunnen verschillende zintuigen schaden. In fysieke beroepen wordt veel gewerkt met hard geluid. Dit harde geluid galmt de ruimte door en is niet alleen schadelijk voor de persoon die ermee werkt, maar ook de mensen eromheen. Als er niet voldoende gekeken wordt naar dit geluid en er niet op in gespeeld wordt, heb je het risico dat er blijvende gehoorschade ontstaat. Door te vaak en te harde geluiden kan het oor zodanig beschadigd worden, dat men last krijgt van een oorsuizen, piep of zelfs uitblijvend gehoor. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat er gebruik gemaakt wordt van otoplastieken.

 

Wat zijn otoplastieken?

Otoplastieken zijn als het ware gehoorbeschermers, met een duur woord. Deze gehoorbeschermers zorgen ervoor dat uw gehoor volledig beschermd wordt tegen harde en langdurige geluiden. De plastieken worden vooral gebruikt in een lawaaierige omgeving. Door het plaatsen van deze bescherming op de oren, worden de oren afgeschermd van het gevaarlijke geluid. Hierdoor zal uw oor volledig afgesloten zijn van de schadelijke geluidsgolven, die een eventueel gevaar kunnen zijn. De gehoorbescherming wordt volledig afgestemd op uw oren. Het is belangrijk dat deze speciaal voor u worden gemaakt. Iedere gehoorgang is anders en heeft andere vormen. Als de bescherming niet volledig bij uw oren past, is de kans groot dat er alsnog geluid doorheen komt en er blijvende schade ontstaat. Om dit te voorkomen, is het belangrijk dat deze op maat ontworpen worden.

 

Bescherming op maat

Om de otoplastieken volledig bij uw oren te laten passen, moet deze per persoon worden aangemeten. Het is aan te raden om dit in één keer te laten doen voor uw bedrijf. Op deze manier kunt u in één keer voor al uw werknemers een oormeting doen, waarna daarna de bescherming op maat gemaakt kan worden.