Site Loader
onderwaterbeton

Als je denkt aan bouwwerken, denken de meeste mensen hierbij aan projecten op het land. Iedere dag wordt er ontzettend veel gebouwd en overal zijn mensen aan de slag met het bouwen van nieuwe gebouwen en huizen. De economie blijft maar doorgroeien en de bouw ligt dan ook vrijwel nooit stil. Echter wordt er ook ontzettend veel gewerkt aan projecten op het water. Doordat dit minder mensen opvalt, zijn ze hier dan ook niet altijd bewust van dat dit ontzettend vaak gebeurd. Denk eens aan tunnels: dit zijn enorme bouwprojecten die met behulp van onderwaterbeton gemaakt worden. Tijdens deze projecten is ontzettend veel kennis nodig om zorgvuldig met deze situatie om te gaan.

 

Projecten met onderwaterbeton

Er zijn ontzettend veel projecten waarbij veel gebruik wordt gemaakt van onderwaterbeton. Hierbij kun je denken aan parkeergarages, tunnels en andere civiele constructies. Het is belangrijk dat dit met voldoende deskundigheid aangepakt wordt. Er staat namelijk best veel op het spel tijdens dit project. Zo moet het water op een juiste manier gestort worden en moet het goed uitgehard worden. Op het land is dit erg eenvoudig, maar op het water gaat dit niet zomaar. Als het water bij het beton komt, zou dit natuurlijk het hele project verpesten. Het begint allereerst bij het uitgraven. Vervolgens wordt het beton gestort en moet dit uitgehard worden. Hierin is het dus ontzettend belangrijk dat de voorzorgsmaatregelen niet worden overgeslagen. Zodra de vloer is uitgehard, wordt het water weggepompt.

 

Het vervolg

Zodra het water weggepompt is, kan er verder gegaan worden met het project. Er kunnen bijvoorbeeld diverse verankeringen worden aangebracht, waardoor de vloer op zijn plek blijft. Wilt u aan de slag met onderwaterbeton maar heb je geen idee hoe je hiermee aan de slag moet gaan? Dan is het belangrijk dat je hiervoor duikers inschakelt die je hierbij op weg helpen. Samen zorg je voor een veilige omgeving.