Site Loader
groupage

Voor kleine bedrijven kan het soms erg lastig zijn om ladingen naar het buitenland te exporteren. Ze zitten in een lastig dilemma. Zo willen zij wel uitbreiden en internationaal aan de slag gaan, maar missen zij vaak het budget dat hierbij komt kijken. Om een volledige container met goederen te vullen, moet je een best grote handel hebben, waar vele bedrijven lang niet aan voldoen. Zeker als zij net beginnen met vrachten exporteren, is deze handel vaak nog niet groot genoeg om een hele container te kunnen leveren. Voor hen zou dit dus betekenen dat het niet mogelijk is om te internationaliseren, waardoor vele onbenutte kansen blijven liggen. Dit moet toch anders kunnen? Groupage is de oplossing voor dit veelvoorkomende probleem.

 

Wat is groupage precies?

 

Groupage maakt het ook voor kleine bedrijven mogelijk om aan te slag te gaan met internationale handel. Dit komt door het volgende. Groupage wil zeggen dat er verschillende ladingen in één container worden gecombineerd. Zo kunnen verschillende kleine of middelgrote bedrijven hun lading in één container kwijt, waardoor deze toch gevuld is. Hierdoor is het toch nog mogelijk om aan het buitenland te leveren, met een relatief laag budget. Daarnaast wordt er ook goed in de gaten gehouden dat er enkel ladingen bij elkaar in een container worden geplaatst die goed gaan met elkaar. Zeker bijvoorbeeld met voedingsmiddelen moet bijvoorbeeld extra aandacht aan besteed worden, om problemen te voorkomen. Echter zorgt dit er wel voor dat er veel meer handel mogelijk is, wat voorheen niet zou lukken.

 

Diverse havens

 

Groupage verschilt in handel verder niet van normale vrachten. De containers worden gewoon op de schepen geplaatst en het is mogelijk om tot 170 havens te komen. Aan deze havens zijn weer 700 diverse bestemmingen gekoppeld. Extreem veel mogelijkheden dus om uw ladingen te vervoeren, waardoor u uw handel helemaal kunt inrichten zoals u zelf wilt.